Návrat na hlavní stranu

Kávové cukroví

Těsto: 200 g hladké mouky, 150 g Hery, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, lžička čerstvě mleté kávy, 1 - 2 lžíce mléka. Krém: 120 g másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/4 silné černé kávy, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru. Poleva: 200 g moučkového curku, 3 lžíce horké kávy
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, ořechy a kávu. Zaděláme změklým tukem a trochou mléka na hladké těsto. Vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme kolečka, srdíčka oválky. Upečeme na pomaštěném plechu a necháme vychladnout. Studené pak naplníme krémem. Krém uděláme tak, že rozehřejeme máslo, vsypeme mandle a usmažíme světlou jíšku. Do horké kávy vsypeme cukr a kávou pak zajileme jíšku. Krém dobře povaříme amícháme, až prochladne. Můžeme ho doplnit mletými lískovými ořechy. Nakonec uděláme polevu. Moučkový cukr zalijeme horkou kávou a mícháme, až je poleva hladká a lesklá, tou pak tvary polijeme.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm