Návrat na hlavní stranu

Išlské obdélníčky

1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek mletých ořechů, 3/4 hrnku moučkového cukru, 2 - 3 lžíce kakaa, 3/4 kostky změklého másla, hladká mouka na posypání válu, čtvrtky ořechů na ozdobení, tuk na vymazání plechu. Krém: 1/3 moučkového cukru, 1/2 kostky másla, šťáva z 1/2 citronu. Čokoládová poleva: 1 - 2 lžíce ztuženého tuku, 1 čokoláda na vaření
V misce promícháme moučkový cukr, hladkou mouku, mleté ořechy a kakao, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Poté z něj na pomoučněném válu vyválíme 3 - 5 mm silný plát, z kterého vykrajujeme stejně velké obdélníčky. Poklademe je na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé naplníme krémem, který jsme utřeli ze změklého másla, moučkového cukru a citronové šťávy. Nakonec obdélníčky polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kouskem ořechu. Rozlámanou čokoládu zahříváme ve vodní lázni společně s tukem. Voda se nesmí vařit, jinak se poleva srazí.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm