Návrat na hlavní stranu

Perníková roláda

Na těsto: 2 lžíce medu, 35 dkg hladké mouky, 20 dkg moučkového cukru, 5 dkg tuu, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, polovina přášku do perníku. Náplň: 5 polévkových lžic rybízové marmelády, trochu citronové kůry, 8 lžic mletých ořechů, 1 lžíce rumu.
Smácháme med, vejce, tuk, cukr, rum a mléko. Ohřejema (nevaříme) a dobře vyšleháme. Necháme vychladnout. Na vále smícháme mouku s přáškem do perníku, přidáme ušlehanou hmotu a vypracujeme hustší těsto. Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme na obdélníky, potřeme náplní a zavineme. Dáme na vymazaný plech potřeme oslazeným mlékem s rozšlehaným vejcem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dožluta.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm