Návrat na hlavní stranu

Řezy Margot

350 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 1/4 šlehačky, 1/8 Hery, malý šálek mléka, 2 čokolády Margot, tuk a strouhanka na formu, čokoládová poleva
Mouku smícháme s přáškem do pečiva a cukrem, přidáme rozehřátou Heru, zaděláme šlehačkou a podle potřeby doplníme mlékem tak, aby vzniklo hladké těsto. Jednu čokoládu Margot nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta. Formu nebo pekáč vymastíme a vysapeme strouhankou, vlijeme těsto, urovnáme stěrkou a upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí přelijeme čokoládovou polevou, kterou připravíme ve vodní lázni z rozehřáté čokolády, 1 lžíce tuku a 2 lžic mléka. Můžeme ještě přidat strouhaný kokos. Moučník podáváme nakrájený na řezy, které buď pocukrujeme, nebo potřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou a proužky z druhé čokolády Margot.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm