Návrat na hlavní stranu

Zahradnické brambory

1,5 kg brambor, 150 g mrkve, 250 zeleného hrášku, 200 g očištěného květáku, 100 g sádla, 250 g slaniny s kůží, 100 g cibule, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1/10 l mléka, 3 vejce
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky, brambory krájíme na plátky. V polovině tuku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Osmaženou cibuli vlijeme do připravených brambor, směs lehce promícháme, rozdělíme do tukem vymazaných pekáčů ve vrstvě 8 cm a zvolna v troubě pečeme. Když je pokrm zpola propečený, zalijeme jej po celé ploše vejci rozkvedlanými v mléce a pečeme dozlatova. Porce se podávají s okurkou nebo zeleninovým salátem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm