Návrat na hlavní stranu

Hříbky na smetaně

700 g hříbků, 20 g másla, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 40 g hladké mouky, 2 dl smetany, mletý pepř, petrželka, sůl
Hříbky očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na oleji, přidáme hříbky, mletý pepř a sůl a za občasného míchání dusíme doměkka. Z másla a mouk připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozmícháme a dobře povaříme v hustu omáčku. Přidáme smetanu a přecedíme, pak vmícháme měkké hříbky a ještě je chvilku povaříme. Nakonec vmícháme jemně rozsekanou petrželku. Podáváme s rýží, brambory nebo pečivem.

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm