Návrat na hlavní stranu

Houbové krokety

600 g hub, 20 g másla, 2 lžíce oleje, 25 g hladké mouky, 1 dl mléka, 2 vejce, 25 g strouhanky, mletý pepř, sůl, 1 vejce, 1 lžíce mléka, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení
Očištěné houby nakrájíme na kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. pak je zcedíme, necháme okapat a jemně rozsekáme nebo umeleme na masovém mlýnku. Z másla, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a několika lžicemi vývaru z hub, dobře rozšleháme a povaříme v hustou kaši. Do teplé kaše vmícháme houby, strouhanku, vejce, sůl, petrřelku a pepř, uděláme odbélníkové krokety a obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a usmžíme po obou stranách na rozehřátém oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou, brambory nebo kaší.

Copyright 1994-2023 © Luděk Šorm